top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תTalia Berger spivak

תקשורת עם הלקוחות: בניית קשרים חזקים להצלחה

מנסיוני רב השנים כמעצבת גרפית, יש נושא אחד שהוא קריטי לפני תחילת העבודה והוא תקשורת ברורה עם הלקוח. תקשורת פתוחה וברורה היא אחד ההיבטים החשובים ביותר להצלחתה של כל עבודה בין ספק ללקוח. נסיון רב השנים שלי בתחום העיצוב לימד אותי כמה חשוב שתהיה תקשורת פתוחה עם הלקוחות שלי (ובחיים בכלל...).

תקשורת ברורה חשובה מאד בין לקוח למעצב על מנת ליצור עיצובים גרפיים רלוונטיים ואפקטיביים לעסק.

מעצב גרפי אחראי לשאול את השאלות הנכונות לגבי הפרויקט ועל הלקוח לספק את כל המידע הדרוש ולשאול מצדו שאלות לגבי התהליך. זה מועיל וחשוב, גם ללקוח וגם למעצב, מכיוון ששניהם עובדים יחד כדי להשיג מטרה אחת.

לפעמים, לקוחות נוטים לחשוב שהמעצב יודע הכל על הלקוח ועל התחום שממנו הוא מגיע, והוא לא צריך לדעת יותר ממה שנאמר בשיחת ההיכרות. הנחה זו שגויה כמובן ועלולה לעלות בתוצאות עיצוביות שונות ממה שהלקוח מקווה לראות.

על מנת להבטיח שעבודת העיצוב לא מתעכבת עקב תיקונים לא רצויים וחוזרים ונשנים, על הלקוח להיות פרואקטיבי במתן כל הפרטים הרלוונטים לעיצוב, גם אלה שנראים לו אולי לא חשובים.

Photo by Alex Andrews / pexels.com

אז מה חשוב שהלקוח יתקשר עם המעצב.ת הגרפי.ת שלו:

1. מתן דרישות מדויקות

שוחחו עם המעצב על מה בדיוק אתם צריכים. למשל אם אתם מבקשים לעצב אתר אינטרנט, הסבירו למה אתם חושבים שזה מה שאתם צריכים. אולי המעצב יציע לכם לעצב רק דף נחיתה כי מהשיחה ניתן היה להבין שאין לכם מספיק תוכן למלא בו אתר.

2. תיאום ציפיות

חלק מאד מאד חשוב והכרחי הוא לדבר על מה אתם מצפים לקבל, ולשמוע מהמעצב האם הוא יכול לספק לכם את זה וההפך, תיהיו קשובים למה המעצב מתכנן לעשות ולספק לכם ותיהיו בטוחים שכל הציפיות, משני הצדדים ברורות. כאשר המעצב יודע למה אתם מצפים לראות ולקבל מהעיצובים, קל לו יותר להגיע לתוצאות מוצלחות ולהשביע את רצונכם.

3. מי קהל היעד

מידע קריטי נוסף שאתם צריכים להעביר למעצב הוא הפרטים על קהל היעד שלכם. יש משמעות תרבותית גדולה לכך שעיצוב מיועד לקבוצה ספציפית של צרכנים השייכים לקבוצה דמוגרפית, או אתנית מסוימת ויש להם דפוסי רכישה ספציפיים או תפיסות ספציפיות.

חשוב מאוד שהמעצב יבין בבירור מיהו קהל היעד, ואז להתאים את העיצוב הנכון לקהל הספציפי.

4. קביעת לוחות זמנים לעבודה

מובן שכלקוחות, אנחנו תמיד רוצים שהפרויקטים יסתיימו בזמן הקצר ביותר האפשרי או כמו שעונים לי לא פעם לשאלה ״למתי אתם צריכים את העיצוב״ והתשובה היא ״לאתמול״.... אבל חשוב שתדעו עם זאת, שעיצובים גרפיים טובים עשויים לקחת זמן, וגם פה החיפזון מהשטן.

חשוב לתכנן זמנים שהם ריאליים ובמיוחד אם מדובר על פרויקט מורכב שעשוי מכמה שלבים או אלמנטים.

דרך טובה להבטיח ביצוע חלק של הפרויקט, ללא עיכובים בלתי רצויים, היא קביעה של מועדי ביניים לשלבי העבודה השונים.

5. תקציב

חשוב להבין אם יש ומה התקציב העומד בפנייכם לביצוע העבודה הגרפית. הבנת התקציב מאפשרת למעצב להמליץ ​​על השירותים הטובים ביותר שאתם יכולים לקבל וזה יעזור להגדיר יעדים ריאליים לשניכם.

6. איכות חומרי הגלם לעיצוב

חומרים גרפיים באיכות גבוהה חשובים לעיצובים טובים כמו פולי קפה איכותיים לכוס הקפה המושלמת. כאשר המעצב עובד על פרויקט עם תמונות, לוגואים ואלמנטים גרפיים קיימים שאתם מספקים לו, הם צריכים להיות באיכות גבוה כדי להבטיח שהעיצוב ייראה מקצועי, אמין ורציני.

7. רפרנסים

שיתוף דוגמאות עיצוב רלוונטיות ודוגמאות להתייחסות שראיתם ואספתם יכולות לעזור למעצב ליצור עיצוב שאתם מחפשים.

לסיכום:

אם את.ה מעצב.ת, וודאי שאת.ה שואל.ת את כל השאלות הנכונות את הלקוח וודא.י שאת.ה מבינ.ה את הדרישות שלו. ואם את.ה לקוח.ה, הקפד.י לסמן וי על כל הסעיפים שהצגתי כדי להבטיח שתקבל.י את העיצובים המדויקים עבורך.

יש לכן הערות או שאלות הנוגעות לתהליכי העבודה עם מעצבת גרפית, אשמח לשמוע מכן.

Comments


bottom of page