top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תTalia Berger spivak

עיצוב גרפי ובינה מלאכותית - מה צופן העתיד?

בינה מלאכותית או AI, הבאזז שנשמע בחודשים האחרונים יותר ויותר בהקשרים רבים של החיים שלנו וגם בהקשר של המקצוע שלי עיצוב גרפי.


במילים פשוטות, בינה מלאכותית עוסקת בהקניית בינה למכונות. שילוב של תהליכי עיבוד תמונה יחד עם זיהוי דפוסי פעולה ועוד טכנולוגיות אחרות, עוזרים לכלי העיצוב בבינה מלאכותית ליצור עיצובים חדשים ומרשימים.

יצירת עיצובים היא לא הפונקציה היחידה של הבינה המלאכותית , היא גם עושה מניפולציה של תמונות, עריכה של תמונות, שיפור תמונות או וידאו, הסרת רקעים ועוד.

אני מודה, שגם אני, כמו חלקינו, רק מתחילה להיחשף ולהכיר את העולם הזה של הבינה המלאכותית אבל ברור לי שאנחנו בנקודה בזמן שבה כמעצבת גרפית מקצועית, בעלת עסק, איו לי מנוס מלהכנס ולהתחיל להבין לעומק את מה שנראה כאחד הכלים אם לא הכלי המרכזי בו ישתמשו מעצבים גרפים בעתיד הלא רחוק.


למרות העובדה שבינה מלאכותית יכולה לשנות את פני העיצוב הגרפי וליצור עיצובים חדשים ומרעננים בצורה מהירה ויעילה, יש כמה שאלות שמעוררות דיונים חשובים היום בעולם. ליקטתי כמה מהן שחשוב לקחת אותן בחשבון.

האם ניתן להחליף יצירתיות אנושית?

יצירתיות מגיעה בצורות וגדלים רבים. חלק ממנה טבועה במעצבים עצמם, וחלקים ממנה נרכשים במהלך שנות הניסיון שלהם. האם מכונות מסוגלות לחקות את רמת היצירתיות שיש למעצבים גרפיים?

היות שכלי העיצוב בבינה המלאכותית נבנים מנתונים שהוזנו על ידי בני אדם, הגיוני שהיכולות הקראטיביות של ה AI מוגבלות לסוג הנתונים שהוזנו לכלים אלה. כרגע נראה שהטכנולוגיה הזו לא תהיה תחליף לאינטואיציה והרעיונות היצירתיים של מעצבים אנושיים. ימים יגידו...


האם אפשר לבטא רגש?

מעצבים גרפים כמוני יודעים שעיצוב גרפי טוב הוא כזה שנוגע, כלומר גורם לתגובה רגשית כלשהי אצל הצופה. כדי ליצור עיצוב שנוגע מבחינה רגשית, נדרשת הבנה ברגשות אנושיים ולא בטוח שזה הכוח של ה AI כרגע. זה עוד תחום שבו לפחות היום למעצבים גרפיים אנושיים יש יתרון ברור.

לא משנה כמה מתוחכם כלי ה AI, לא משנה עד כמה הוא מאומן היטב כדי ליצור עיצובים ייחודיים, הוא עדיין לא יכול להזדהות עם הלקוחות האנושיים שלנו כמונו, וזה עושה הבדל עצום.

כדי להוסיף מגע אנושי לעיצובים, נדרשת הבנה של יותר מסתם רגשות. נדרשת הבנה של נורמות תרבותיות המבוססות על קהל היעד הספציפי. נדרשים חיים שלמים כדי להבין את הדברים הקטנים שמרגישים "אנושיים״.


״אף אחד לא מושלם״

כולנו יודעים שאין דבר כזה ״מושלם״ בעולם שלנו. לפעמים דווקא חוסר שלמות קטן ומכוון, גורם לעיצוב להיראות אותנטי והיות שנראה שהמכונות בנויות כדי לספק תוצאות מושלמות – התוצרים של הבינה המלאכותית – לפחות היום, נראים מושלמים מדי בלי ניואנסים שרק מעצב אנושי יכול ליצור.


האם אפשר לתאר מילולית עיצוב מדויק?

כלי ה-AI העיצוביים מספקים פרשנות מילולית מאוד להנחיות שאנחנו נותנים ואפילו העדר של פרטים קטנים ביותר בהנחיות יכולים להוביל לעיצוב שלא נראה כמו מה שהתכוונו. העברת רעיונות למעצב אנושי מרגישה עדיין הרבה יותר נוחה וטבעית מאשר לנסח את ההנחיה המדויקת ביותר עבור כלי ה AI.

לסיכום, נכון להיום, כלי ה AI העיצוביים די נוחים לעבודה ומהווים מגרש משחקים מהנה, מרתק וחדש. כלים אלה למרות שהם יכולים לחסוך המון זמן בתהליך העבודה העיצובי, הם לא יכולים ליצור קסם יש מאין. אי אפשר להשתמש בהם ככלים עצמאיים בעיצוב. עם זאת, אפשר להשתמש בהם כדי לעזור ולהקל על עבודת העיצוב, ובכל מקרה ברור לכולם שאנחנו חיים בעידן מרתק, ואין לי ספק שכמו שאין קשר בין הטלפונים הסלולריים הראשונים שהיו לאנשים לבין הסמארטפונים של היום, כך לכלים שעומדים לפנינו בעיצוב בעזרת בינה מלאכותית לא יהיה קשר למה שאפשר יהיה לעשות בעוד 5 או 10 שנים...

ועל דבר אחד אי אפשר להתווכח וזו העובדה שיש משהו מסקרן ומהנה ב״לראות מה המכונה יודעת לעשות״ וזו אחת הסיבות לכך שאפילו מותגים גדולים עם הצוותים היצירתיים הטובים ביותר שיש מתנסים בעיצוב גרפי עשוי בינה מלאכותית. לפניכם פרסומת כזו של קטשופ היינס (מקור https://www.heinz.com/en-CA/)


Comments


bottom of page